Öksürüğü Ne Keser?Öksürük tedavisinde öncelikle öksürüğün nedeninin belirlenmesi için doktora başvurulması gerekmektedir. Doktor tedavisinin yanı sıra bitkisel ve doğal çözümlerden de faydalanmak mümkündür. Ilık nemli hava solumak, ılık sıvılar tüketmek ve öksürük damlası kullanmak öksürüğün geçmesine yardımcı olabilir. Bu tedavilerin yanında, öksürük kesici bazı yiyecekler, bitkiler ve doğal karışımlar tüketilmesi öksürüğün hafifletilmesini sağlayabilir. Öksürüğü Geçiren Yiyecekler ve BitkilerBal:Soğuk algınlığı ve öksürüğün tedavisinde sıkça kullanılmaktadır ve faydalı olduğu görülmektedir.Marul: Göğsü yumuşatıp öksürüğü keser. Soğan: Bir adet büyük soğanı ikiye bölün ve küçük bir bal kavanozuna koyup iyice karıştırın, bir gün bekletin. Şurup haline geldiğinde soğuk algınlığı olan, öksüren kişiye sabah ve akşam iki tatlı kaşığı verin. Soğanın içerdiği yağlar öksürüğü kesecektir. Antep Fıstığı: Göğsü yumuşatıp ağrılarını dindirir, öksürüğün kesilmesine yardımcı olur. Kuru Hurma: Kansere karşı korur, öksürüğü anında keser, bronşit, boğaz ağrısına ve soğuk algınlığına iyi gelir. Elma: Soğuk algınlığına iyi gelir ve öksürüğü keser. İncir: Öksürük, bronşit ve boğaz ağrılarına iyi gelir. Enerji verir. Cevizle karıştırılıp yenildiğinde öksürüğü keser. Nane: Bronşit, grip ve soğuk algınlığına iyi gelir, öksürüğü keser. Ihlamur: Ter ve balgamı atar. Kronik öksürüğü keser. Yaban Eriği: Ezilip şekerle karıştırılıp kaynatıldığında öksürüğü aniden keser. Ebegümeci: Balgam söktürücü ve öksürüğe iyi gelir. Ayrıca bulantıları ve kusmaları da keser. Ardıç: Taze meyveleri ezip sulu bir kıvama getirip tükettiğinizde öksürüğü keser. Andız Otu: Bu bitkinin kökünü iyice ezip balla birlikte karıştırıp tükettiğinizde öksürüğünüz kesilir ve balgamı sökülür. Böğürtlen: Meyveleri filizlenmeden yapraklarını toplayıp gölgelik bir yerde bekletin. Bunun şurubunu yapıp tüketin. Kanı temizleyecek ve öksürüğü kesecektir. Gelincik: Bu bitkinin çiçeklerinden şurup yapabilirsiniz. Sabah akşam bir tatlı kaşığı alırsanız öksürüğünüzü kesecektir. Kırmızı Yaban Mersini: Yapraklarından yapacağınız şurup öksürüğü kesecektir. Papatya: Öksürük, soğuk algınlığı, sinüzit, ateş, bronşit, ağız ve cilt enflamasyonlarında kullanılmaktadır. Özellikle şiddetli öksürmeleri kısa süre içerisinde keser. Meyan Kökü: Bu bitkiden elde edilen şurup öksürüğe iyi gelmektedir. Çuha Çiçeği: Göğsü yumuşatır, balgam söküp atar ve öksürüğü kısa sürede keser. Fesleğen: Öksürüğü keser. Bunun yanında hazımsızlığı giderir. Baş dönmesini durdurur. Çam Filizi: Çam filizlerinin ucundaki yumru kısımlar su ile kaynatılıp, şeker eklenerek ılık olarak tüketilirse grip, soğuk algınlığı ve öksürüğü keser. Öksürüğü Kesen Karışımlar
|
Bu öksürüğü kesen yiyecekler ve bitkilerden hangilerini denediniz ve hangileri sizin için en etkili oldu? Özellikle soğan ve bal karışımını denedikten sonra ne kadar sürede etkisini gözlemlediniz?
Cevap yazMerhaba Hasafet,
Öksürüğü kesen yiyecekler ve bitkiler konusunda deneyimlerimi paylaşmak isterim. Soğan ve bal karışımını denediğimde, yaklaşık bir iki gün içinde öksürüğümde belirgin bir azalma fark ettim. Özellikle gece öksürük krizlerini azaltmada oldukça etkili olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanı sıra, zencefil çayı ve ıhlamur da öksürüğü hafifletmede bana oldukça yardımcı oldu. Bu doğal yöntemlerin yanı sıra bol su içmek ve nemli bir ortamda bulunmak da iyileşme sürecini hızlandırabiliyor. Senin deneyimlerin nasıl oldu, başka etkili bulduğun yöntemler var mı?